|
Śniadanie |
Obiad |
Podwieczorek |
Kcal |
|
Poniedziałek
30-09-2024 |
* Kawa zbożowa z mlekiem (mleko) 200 ml, herbata z cytryną 200 ml
* Chleb wiejski (gluten), wek pszenny (gluten), masło (mleko), szynka wieprzowa z kotła (gorczyca), pomidor |
* Zalewajka z ziemniakami na wywarze warzywno-mięsnym, zabielana (seler, mleko) 250ml
* Ryż biały tajony z sosem jogurtowo-waniliowym (mleko), borówka amerykańska
* Kompot z owoców naturalnych 200 ml |
* Drożdżówka ze śliwką (gluten)
* Woda z cytryną 200 ml
|
1347,10 kcal |
Wykonano zgodnie z recepturą
Podpis kucharki |
Wtorek
01-10-2024 |
* Kawa inka z mlekiem 200 ml (mleko, herbata z cytryną 200 ml
* Chleb graham (gluten), wek pszenny (gluten), masło (mleko), pasztet drobiowy, ogórek konserwowy
|
* Grysikowa na wywarze warzywno-mięsnym z zieloną pietruszką (seler, gluten) 250ml
* Gołąbki w sosie pomidorowym (mleko), ziemniaki, surówka z buraka czerwonego z jabłkiem
* Kompot z owoców naturalnych 200 ml |
* Banan
* Wafle kwadratowe (gluten) |
1289,00 kcal |
Wykonano zgodnie z recepturą
Podpis kucharki |
Środa
02-10-2024
|
* Kawa inka z mlekiem (mleko) 200ml, herbata truskawkowa 200 ml
* Chleb słonecznikowy(gluten), wek pszenny (gluten), masło (mleko), ser żółty (mleko), miód, rzodkiewka |
* Rosół z zacierką na wywarze warzywno-mięsnym z zieloną pietruszką (seler, gluten) 250ml
* Mięso gotowane drobiowe, ziemniaki puree (mleko), marchewka mini parowana z pieca konwekcyjnego
* Kompot z owoców naturalnych 200 ml |
* Jogurt pitny 250 ml (mleko)
* Biszkopty okrągłe (gluten) |
1173,60 kcal |
Wykonano zgodnie z recepturą
Podpis kucharki |
Czwartek
03-10-2024
|
* Herbata z cytryną 200 ml
* Chleb wieloziarnisty (gluten), wek pszenny (gluten), masło (mleko), pasta twarogowo-rybna ze szczypiorkiem (ryba, mleko), papryka czerwona
|
* Pieczarkowa z makaronem na wywarze warzywnym z zieloną pietruszką, zabielana (seler, mleko) 250ml
* Gulasz wieprzowy, ziemniaki, surówka szwedzka z ogórka kiszonego i marchewki
* Kompot z owoców naturalnych 200 ml |
* Herbata z cytryną 200ml
* Wek pszenny (gluten), masło (mleko), dżem z czarnej porzeczki |
1266,10 kcal |
Wykonano zgodnie z recepturą
Podpis kucharki |
Piątek
04-10-2024
|
* Kakao z mlekiem (mleko)200ml, herbata z cytryną 200 ml
* Chleb domowy (gluten), wek pszenny (gluten), masło (mleko), jajko gotowane, ogórek zielony |
* Krem z białych warzyw z grzankami na wywarze warzywnym, zabielany (seler, mleko) 250ml
* Filet z indyka panierowany z pieca konwekcyjnego (jaja, gluten, mleko), kulki ziemniaczane z pieca konwekcyjnego, sałata zielona z jogurtem greckim (mleko)
* Kompot z owoców naturalnych 200 ml |
* Talerz jesiennych owoców:
– jabłko
– śliwka
– gruszka
– nektarynka |
1353,20 kcal |
Wykonano zgodnie z recepturą
Podpis kucharki |